Makaze
Makaze
Koje makaze koristite i sta preporucujete nama pocetnicima
Ako pogledas neke ranije postove meni licno su makazice i hackle plier bile priritet kod kupovine alata. I odmah kao sledeca stavka bobine. Sve ostalo mi je sasvim nebitno.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.
Bas ovaj model sa lijeve strane sam gledao i za njih pise da su najbolje na trzistu.Moram nesto i ja da kupim jer koristim obicne makaze pa nemogu sve dlecice da maknem njima.Boki al stvarno lijep i kvalitetan komplet imas .Dali neko zna dali se moze kupiti cjeli komplet C&F rado bih to sve kupijo .Znam da ima onaj paket Marco Polo al netreba mi stega vec bih samo komplet alata da kupim.
Makazice 40 eura
...pa ne bi me zena izbacila iz kuce....sam bih pobegao...jesu lepe ali brate,nekada sam koristio najobicnije za secenje papira,pa onda neke iz kompleta alata sa stegom (kina naravno) ali mogu i obicne iz apoteke za manikiranje,bitno je samo da se ne rasklimaju i da budu ostre na samom vrhu...a do sada nisam imao primedbi.

ODGOVARAM SAMO ZA ONO STO SAM REKAO, NE I ZA ONO STO STE VI RAZUMELI...
- Radojica-pop
- instructor
E druze sad sam skontao da su kanapi i stapovi jeftini!!! Ja moje platio 250 din i mislio skupepex wrote:Makazice 40 eura...pa ne bi me zena izbacila iz kuce....sam bih pobegao...jesu lepe ali brate,nekada sam koristio najobicnije za secenje papira,pa onda neke iz kompleta alata sa stegom (kina naravno) ali mogu i obicne iz apoteke za manikiranje,bitno je samo da se ne rasklimaju i da budu ostre na samom vrhu...a do sada nisam imao primedbi.

...a te reke ne daju mi mira...
- oldsurehand
- Forum administrator
Moj omiljeni tip makazica su tzv. snips, makaze koje se lako podizu jednom rukom, nema potreba da se traga za rupama i provlace prsti i lako se kontrolisu u ruci. Postoji puno modela, od ultra tankih/preciznih, do malo grubljih.
Sve su, manje vise u ovom fazonu....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"You do not ask a tame seagull why it needs to disappear from time to time toward the open sea. It goes, that's all." B. Moitessier
oldsurehand wrote:Moj omiljeni tip makazica su tzv. snips, makaze koje se lako podizu jednom rukom, nema potreba da se traga za rupama i provlace prsti i lako se kontrolisu u ruci. Postoji puno modela, od ultra tankih/preciznih, do malo grubljih.
I ja ih imam (Fenwik) ali ih koristim za tanku bakarnu žicu...i dobro odrađuju posao, mada znaju ponekad da uštinu za prst

- Sale_Zupa
- instructor
Re: Makaze
Kada sam počeo da vezujem mušice,dobio sam napoklon jedne makazice iz CH.U međuvremenu,lutao sam kupujući razne-za neke bacio pare,neke vrede svakog centa koji sam dao.Kao recimo,DR.SLICK.Vrede svaki cent,bukvalno.
Evo par slika nekoliko modela ovih makazica i jedne pincete,koje su vrhunski urađene-SWISS MADE
Evo par slika nekoliko modela ovih makazica i jedne pincete,koje su vrhunski urađene-SWISS MADE
fantazija je vaznija od znanja
jer znanje je ograniceno
jer znanje je ograniceno
- Sale_Zupa
- instructor
Svi modeli imaju blaga zakrivljenja a ivice nisu oštre,pa izuzetno lepo deluju na "oko"
model sa slike koji se nalazi gore desno,nešto jače i nešto deblje nego ostali modeli
model sa slike koji se nalazi gore desno,nešto jače i nešto deblje nego ostali modeli
jer znanje je ograniceno
jer znanje je ograniceno
- Sale_Zupa
- instructor
....
nešto manje od prethodnih
nešto manje od prethodnih
jer znanje je ograniceno
jer znanje je ograniceno
- Sale_Zupa
- instructor
Ove mi se posebno sviđaju
jer znanje je ograniceno
jer znanje je ograniceno
- Sale_Zupa
- instructor
A ovima još nisam našao namenu
jer znanje je ograniceno
jer znanje je ograniceno
Return to “Materijali i alati”