Reke Austrije- Gail

Reviri, reke, jezera, more,...
MaxFly
vuna
Posts: 17
Joined: Fri Feb 25, 2011 10:07 pm

Reke Austrije- Gail

Postby MaxFly » Sat Jul 11, 2015 6:30 pm

Gail je rijeka koja izvire u Kartitscher Sattel (Osttirol) i svoj tok od 122 km završava u Villachu(Kärnten)gdje se ulijeva u Dravu.

Iako sam skromnog mušičarskog iskustva,otvorio sam ovu temu jer mislim da je ova rijeka zaslužila jednu posebnu temu. A s obzirom da se ta rijeka nalazi svega 2 km od moje kuće nadam se da ću Vam u narednom periodu sa mojim izlazcima na vodu moći detaljno dočarati sve čari ove rijeke. Gail ima nekoliko revira a ja sam u srijedu pecao na flyfishing reviru koji se nalazi u Villachu. Dnevna dozvola za flyfishing revir u Villachu dodje 45€ s tim da se mora još platiti i sedmična dozvola od 6 €,sveukupno 51€. Gail je bogata ribom, u njoj plivaju potočne pastrmke, kalife, lipljeni, mrene, klenovi, zlatovčice, mladice itd...
Iako sam dobio informacije sa raznih strana da je voda dosta zahtjevna, iako voda nije bila najbistrija, iako sam za ribolov salmonida još uvijek "tanak", iako nisam imao nekih odgovarajućih mušica ja sam u srijedu dosta dobro prošao. Desetak riba za period od 6 - 11h to je za mene odličan uspijeh. Imao sam na štapu 4 klena i 5-6 pastrmka. Sve ribe su "došle" na crnu klenovsku bubu.
Sad ne znam da li na kraju mogu zaključiti da voda i nije toliko zahtjevna ili sam ja imao početničku sreću ali u svakom slučaju topla preporuka za kolege da dodju i uživaju i ovoj rijeci..

Return to “Tereni za mušičarenje”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests