LOOP MULTI 3-6

Čekrci i sve o njima
User avatar
pex
master of fly fishing
Posts: 1816
Joined: Tue Oct 02, 2007 7:11 pm
Location: Uzice

Re: LOOP MULTI 3-6

Postby pex » Thu Oct 06, 2011 1:45 pm

Meni se dopadaju neki LOOP cekrci....opti mi je extra, mocno izgleda...e sada kakav je u praksi ne znam...
ODGOVARAM SAMO ZA ONO STO SAM REKAO, NE I ZA ONO STO STE VI RAZUMELI...

zločesti
fly fisherman
Posts: 33
Joined: Fri Jul 29, 2011 8:08 am

Re: LOOP MULTI 3-6

Postby zločesti » Fri Oct 07, 2011 11:34 am

Stigao čekrk ,prvi utisci su da je to odličan čekrk i to ne samo za ove pare već uopšteno . Naravno ne tako dobar kao skuplji čekrci renomiranih firmi ali uopšte nije klimav . Na skici dijelova koja je došla u kutiji (ko se iole razumije u mašinstvo ) fino se vidi da kalem leži na dva kuglična ležaja a to je nešto što ne dobija luft . Kalem ima mesa (naravno i težine) što je za mene ok (nisam baš najpedantniji u čuvanju , paženju i maženju ) . Znači veoma dobar čekrk .

User avatar
crazyfly
fly fisherman
Posts: 129
Joined: Wed Oct 01, 2008 3:58 pm

Re: LOOP MULTI 3-6

Postby crazyfly » Fri Oct 07, 2011 12:00 pm

Ne umanjujem vrijednost Danielsson cekrka. Odlicni su i tu nema zbora. Ali i loop-ovi modeli su isto tako kvalitetni. Ja koristim Evotec i nemam ni jednu zamjerku. Kvalitet izrade, dizajn, tezina, sve na svom mjestu. Od ove rasprave sam i pitao par ljudi koji imaju Opti i rekli su mi da su prezadovoljni cekrkom i da je fantastican. Ne znam nikoga ko koristi Multi cekrk, ali sam ga samo gledao u radnji i ja nisam primjetio nikakav luft na cekrku.
Prije 2 godine je dolazio kolega koji je iz BL izbjegao u Svedsku i sada radi u Loop-u u magacinu. On koristi loop-ove i stapove i cekrke i tvrdi (za tadasnji Evotec G3) da je to cekrk "za zivota". Da nema potrebe ni za otvaranjem ni ciscenjem. Da se ciscenje od krupnijih cestica moze svesti samo na to da se cekrk provuce kroz cistu vodu.

Dalje, ja sam iskljucivo musicar. Ne zastupam ni jednu firmu (ni kao diler, ni kao promoter). Volim da imam kvalitetnu stvar, koja mi se svidja. Dakle, ako dam toliko novca (u cjenovnoj klasi ovih cekrka), mora mi se svidjeti i dizajnom i kvalitetom. Po meni, loop cekrci su fantasticni. Svidja mi se Evotec, Opti i Multi. Multi je tezak i to mu je mana. ovi modeli od kompozitnih materijala mi nisu nesto interesantni.

Ovo je moje misljenje sto kaze Bojan, nemam vise zivaca da objasnjavam...
Mušičarski klub "SOVJAK"- Banja Luka
http://sovjak.blogspot.com/


Return to “Fly reels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests