Bolje da je pojeo...

Predlozi, sugestije, za i protiv
User avatar
oldsurehand
Forum administrator
Posts: 1792
Joined: Fri Apr 27, 2007 6:46 pm
Contact:

Postby oldsurehand » Tue Oct 23, 2007 5:45 am

Obicno ako se veca riba otima dok joj vadim musicu, ja joj okrenem ledja prema vodi (trbuh na gore). Ovakva pozicija za trenutak dezorijentise ribu i ona se uvek umiri, taman da se muva brzo izvuce. Lakse je i ribi i meni.

User avatar
ugly_si
guide
Posts: 445
Joined: Mon Apr 30, 2007 1:01 pm
Location: Banja Luka
Contact:

Postby ugly_si » Tue Oct 23, 2007 8:31 am

Sto se tice procedure vracanja ribe uvek je bolje malo je zadrzati na rukama u brzaku gde joj vise vode protice kroz skrge, a ako je mirnjak oko nas tako drzeci je na rukama ja je nekoliko puta gurnem uzvodno nizvodno 30-ak cm da bi je voda malo bolje zagolicala po skrgama... Moje misljenje i postupak ne mora da je ispravno ali tako radim.. ode tema malo u off
dobar lipljen je ziv lipljen!

User avatar
DonCarleone
instructor
Posts: 591
Joined: Thu Oct 18, 2007 7:42 pm
Location: Svajcarska

Postby DonCarleone » Tue Oct 23, 2007 9:29 am

Ako se misli na brze planinske salmonidne reke, npr. Sava Bohinjska, Unac, Tara, ili kao sto su velike, Drina, Lima, Una.

Takve reke su (Uglavnom) jako bogate kiseonikom, i upravo tim da postavite ribu u mirniju vodu dajemo joj vremena da se polako povrati. Ali ono sto jeste najbolje je zadrzati ribu u ruci i pustiti je da sama odpliva sa raku, ali odmah pustiti ripu samu u brzak i nije bas najpametnije.

Znaci kada sam napisao da ribu treba pustiti u tisak to sam mislio na one koji ne zele da drze ruku u vodi minut dva.

Jedno poredjenje kakv sok riba dozivi. Kada covek ostane dugo pod vodom pa naglo iskoci kakvo je njegovo disanje. <nesto slicno se dessava sa ribom.

User avatar
DonCarleone
instructor
Posts: 591
Joined: Thu Oct 18, 2007 7:42 pm
Location: Svajcarska

Postby DonCarleone » Wed Oct 24, 2007 11:01 pm

@Viba

Malo mi je vase opravdanje sturo. Evo kako i najkracoj crti izgleda kratka prezentacija Ribnika, i naravno pravila ribolova na istom. Pa se malo pronadjite.

Rijeka Ribnik izvire ispod planine Srnetice iznad sela Gornji Ribnik iz dva jaka vrela. Daljim tokom obale postaju mekše i zemljanije, a vodeno bilje i alge zauzimaju više od 50% riječnog dna. Moguć je lagan i dobar prilaz svim dijelovima njenog toka. Bogata je pastrmkom i lipljenom.

Dozvoljen ribolov samo mahačem, s jednom muvom (strimer, nimfa) bez kontrakuke. Režim: potočna pastrmka i lipljen uhvati i pusti, a kalifornijska pastrmka dozvoljeno 5 riba preko 25 cm. Obavezna upotreba meredova.
Specijalna ponuda: Ribolov na trofejnom delu rijeke (izvorišni dio Ribnika u dužini od oko 500 m). Maksimalano broj 5 osoba. Dozvoljen ribolov samo mahačem, s jednom muvom (strimer, nimfa) bez kontrakuke. Režim: potočna pastrmka i lipljen uhvati i pusti, a kalifornijska pastrmka dozvoljeno 1 riba preko 45 cm. Obavezna upotreba meredova.

User avatar
simpson H
simpson H
Posts: 10173
Joined: Thu Apr 26, 2007 12:09 am
Location: Beograd
Contact:

Postby simpson H » Wed Oct 24, 2007 11:28 pm

Malo sam ti editovao post jer previse komercijalan. Ako se na nekom forumu pricalo o Ribniku to je ovaj forum tako da nema potrebe za takvim nacinu reklamiranja.

Zaboravio si da napomenes da postoji i ogranicenje od 24 ribolovca dnevno sto je svakako pametan potez ljudi koji vode taj revir.

Samo ja i dalje ne vidim kakve veze tvoj post ima sa pravilnim pustanjem i "ozivljavanjem" ribe?
"A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

User avatar
DonCarleone
instructor
Posts: 591
Joined: Thu Oct 18, 2007 7:42 pm
Location: Svajcarska

Postby DonCarleone » Thu Oct 25, 2007 11:31 am

Pa radilo se valjda o onom klipu, kako tip vadi ribu na ribniku, i to opravdavao cak i prisustvom, cini mi se, predsednika ribolovackod drustva na Ribniku, a ja sam mu samo podvukao dva prekrsaja. Ribu je lovio sa muvom koja ima povratnu kuku, i bez meredova, sto se eksplicitno zahteva satutuom RD Ribnik. A ao sam prekrsio neko pravilo izvniki jer sam uradio samo Ctrl+c, i +v

User avatar
simpson H
simpson H
Posts: 10173
Joined: Thu Apr 26, 2007 12:09 am
Location: Beograd
Contact:

Postby simpson H » Thu Oct 25, 2007 11:35 am

DonCarleone wrote:Pa radilo se valjda o onom klipu, kako tip vadi ribu na ribniku, i to opravdavao cak i prisustvom, cini mi se, predsednika ribolovackod drustva na Ribniku, a ja sam mu samo podvukao dva prekrsaja. Ribu je lovio sa muvom koja ima povratnu kuku, i bez meredova, sto se eksplicitno zahteva satutuom RD Ribnik. A ao sam prekrsio neko pravilo izvniki jer sam uradio samo Ctrl+c, i +v


Ne ne ja sam ti obrisao samo ono u vezi cena dozvola, kontakt osobe i telefona jer bi bilo reklamiranje. Ovako sam ti ostavio ova odredbe koje su propisane o nacinu prihvatanja ribe i upotrebi kontra kuke. Sve je OK.

PS. Ne radi se o predsedniku ribolovackog drustva, Ribnik je komercijalna voda-revir
"A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.


Return to “Uhvati i pusti”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests