Page 1 of 1

North Fork Composites

Posted: Sun Nov 04, 2018 2:32 pm
by oldsurehand
Kompanija NFC izradjuje blankove koje je dizajnirao Gary Loomis. Njihova gama-beta serija se koristi za izradu Edge stapova. Trenutno imaju veliki popust na sve tri serije blankova: classic, gama-alfa i gama-beta. Citao sam o testovima ovih blankova, ali nisam imao prilike da ih isprobam. Upravo narucih 990-4 gama-beta, pa vise o ovom proizvodjacu kada blank stigne...

https://northforkcomposites.com/

Re: North Fork Composites

Posted: Tue Dec 18, 2018 9:23 pm
by oldsurehand
Ovaj blank je konacno stigao. Utisci su da se radi o sasvim korektno uradjenom blanku, sto je moglo da se ocekuje. Sekcija su prave, dobro pasuju, finis je smirglani grafit, mat sive boje. Ni bolje ni gore od kvalitenih blankova koji dolaze iz drugih delova sveta. Kompanija je jako losa u komuniciranju sa musterijama, sto me je malo zaprepastilo jer nije tipicno za Ameriku. Od moja tri emaila sa razlicitim pitanjima (uglavnom tehnicke prirode), odgovorili su samo na jedan i to nakon nekoliko sedmica. Na blank sam cekao punih sest nedelja, sto je relativno dugo.

Izmerio sam tezinu blanka, da bih je uporedio sa moja dva radna 9wt blanka, koji nisu "made in USA". GamaBeta LMX tezi 58.43grama. Poredjenja radi, Pac Bay Quickline je tezak ispod 54grama dok je moj plavi blank iz Azije tezio (mereno) oko 48 grama, sto me je zaista zapanjilo, obzirom da su sva tri 9' 9wt modeli iz cetiri dela. "Amer" je definitvno tezi od Azijata, cak i vise nego sto sam ocekivao (North Fork/Edge ne publikuju tezine blankova, sto je sve vise uobicajeno medju proizvodjacima.)

Zamahom na suvo, bez provodnika, vidi se da se radi o ostrom blanku, ali nista preterano ili zapanjujuce. Bolje poredjenje kada je akcija i osecaj u pitanju cu moci da napravim tek kada zavrsim stap.

Re: North Fork Composites

Posted: Wed Dec 19, 2018 10:28 am
by ivke037
Ti NFC blankovi su u Evropi skupi, 200+ evra. Ptodaje ih jedna Nemacka firma i opisi su veoma sturi https://www.tackle24.de/index.php?a=1016&lang=eng

Re: North Fork Composites

Posted: Wed Dec 19, 2018 2:57 pm
by oldsurehand
Skupi su i ovde u USA, osim sto je sada najvece snizenje, pa ispada da nisu, sve dok traje snizenje. Ovaj GamaBeta je isti blank koji se koristi za Edge Rods. Ako potrazis opise stapova kompanije Edge Rods, naci ces vise informacija. Znam malo o njihovim jeftinijim modelima NFC blankova, osim nekoliko komentara po raznim forumima. Edge Rods koriste samo GamaBeta liniju blankova.

Re: North Fork Composites

Posted: Tue Sep 17, 2019 3:20 pm
by oldsurehand
Zavrsen North Fork Gamma Beta F990-4:

Image
Image
Image
Image
Image