Page 1 of 1

Musicarenje Bandara

Posted: Fri Jul 29, 2011 6:24 pm
by pex
Ima li slicnosti u ponasanju grgeca i bassa na jezerima, i da li se mogu u lovu tretirati na isti nacin.....istim strimerima (slicnim), vodjenjem, dubine (i povrsina) i sl....veoma me zanima jer kod mene su cesti ovakvi....a niko nije pokusao FF.....svi mi kazu da sam lud...ali ja ne mislim tako....mozda sublesast ali lud ne...

Ima li neka boja koju ne treba zapostaviti u izradi strimera ili materijal (kao sto je za klena tipicno crveno i paun u telu)...????
Ako je neko zainteresovan rado cu podeliti sa njim ovu vodu, mozda moze da bude interesantnija akcija od lipljana na Drini, posebno kada je vodostaj los...

Re: Musicarenje bassa!

Posted: Fri Jul 29, 2011 7:05 pm
by EsoX
pex wrote:Ima li slicnosti u ponasanju grgeca i bassa na jezerima, i da li se mogu u lovu tretirati na isti nacin.....istim strimerima (slicnim), vodjenjem, dubine (i povrsina) i sl....veoma me zanima jer kod mene su cesti ovakvi....a niko nije pokusao FF.....svi mi kazu da sam lud...ali ja ne mislim tako....mozda sublesast ali lud ne...

Ima li neka boja koju ne treba zapostaviti u izradi strimera ili materijal (kao sto je za klena tipicno crveno i paun u telu)...????
Ako je neko zainteresovan rado cu podeliti sa njim ovu vodu, mozda moze da bude interesantnija akcija od lipljana na Drini, posebno kada je vodostaj los...Ako su cesti toliki... pa ih jos ima dosta to moze biti zaista fantasticno pecanje... sa daleko vise akcije nego sto je mozes imati na Drini! Shodno svojoj velicini fantasticni su borci. Sa jedne strane musicarenje bandara ima slicnosti sa pecanjem basa a sa druge i nema toliko... bas je doduse mnogo kompleksnija riba. Prebacicu ovo u novu temu jer ova riba stvarno zasluzuje to! A veceras cim nadjem vremena skucacu ti jedan malo opsirniji post o pecanju ove ribe!

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Fri Jul 29, 2011 7:10 pm
by zvezdan
Pex,na tvom mestu ne bih časio ni časa.Ako su ti ovolike bandarčine dostupne slobodno ih ganjaj strimerima.

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Sat Jul 30, 2011 10:37 am
by EsoX
..kod bandar je riba kod koje je lokacija kljucna stvar. Mada u vecini slucajeva ga nije toliko tesko naci jer obozava strukture. Jato ce recimo uvek biti parkirano pored vertikalnog zida, ako ima pristanste za camce i tu su garant oko camaca, oko mostica u senci... pa oko nekog brdasca na dnu..

Sto se strimera tice jiggy ili clouser minnow sa fluo chartreuse ledjima i belim stomakom od 5-7cm su skoro sve sto treba, mada gotovo uvek u kutiji imam ustekanu i "mrvu" strimercic od 2cm vezan na udici 12 rep zuti marabou a telo svetlucavi chartreuse chenill... a u pojedinim situacijama gurgler moze takodje biti super muva. POred ovih strimera na odmet nije poneti i neki veci 10-12cm.. koji ce posluziti kao strimer sa kojim ce te lakse otkriti i privuci jato. Boje u vecini slucajeva jarke... chartreuse, zuto, crveno, narandzasto...

Pribor 4-5-6wt konac plivajuci to ionako vecina ljudi ima, mada bolji bi bio intermedijalni. Polarizacione naocare pod obavezno! Ako ne znas de je jato za pocetak stavis veliki strimer i pecas sa njim ali svo vreme a prati pogledom jer ujednom trenutku ces primetiti celo jato iza njega, kako ga prati... sad znas de su... vreme je da promenis strimer i stavis recmo jigija... posto ih vidis de su i kako reaguju nece ti biti problem da provalis kakva prezentacija pali.. nekad je to "sto brze to sladje" nekada vole da strimer dugo propada pa onda kad mu neka d rib apridje pocne malo da bezi pa onda opet naglavacke tone.... to ces provalitii stvarno nije tesko...

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Mon Aug 01, 2011 9:45 am
by Valentin
U Petak sam krenuo sa prijateljima na neku planinu oko 2 sata od Beca posto je jedan prijatelj kupio tu vikendicu i pozvao nas nekoliko za vikend. Poneo sam stap posto sam znao da cu nekog ubediti da me vozi do Wienerbruck Stausee, udaljena 20 min od vikendice. Lovio sam u Subotu izmedju 9 i 14:30 i mogu vam reci da vec oko 10 sam morao preci na suvu posto jedino suvu bandar nije uzeo. Lov salmonidnih vrsti nimfama i sitnim strimerima je bio nemoguc, svaki zabacaj bandar. Velike strimere sam bacao al nista nisam dobio tako da sam presao na suvu i imao nekoliko pastrmki i klena. Uzivam loviti bandara al mi dosadi posle pola sata, posebno ako dobro radi. Imao sam negde oko 15 bandara izmedju 15 i 35cm za sat vremena.

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Mon Aug 01, 2011 10:06 am
by Janesch
Ako su ovako veliki česti onda je lud onaj koji ih ne proba loviti na muhu. Prošli tjedan sam imao jedan od zabavnijih ribolova upravo zahvaljujući ovoj ribi. Doduše nisu bili ni približno ovako veliki, do 30 cm, ali su bili izrazito borbeni za svoju veličinu. Napadi bez razmišljanja i često viđeni sa polarizacionim naočalama i to je još jedan od fun factor-a :grin: , a osim toga drže se u jatu.
Dane mudro zbori (Ipak je on barski čovek :mrgreen: ). U mojem slučaju su se pokazali prilično selektivni što se tiće boje. Sve sam ulovio na žuti jig,, crveni i bijeli nisu igrali taj dan izgleda.
Image

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Mon Aug 01, 2011 11:02 am
by pex
Nisam otisao u subotu jer je kisa padala celo prepodne, a posle je bilo kasno a i jedan drugar mi javio da je malo jezero zamutilo na uscu i u par zaliva koji imaju pritoke...tako da se odlaze bandarenje ili grgecarenje do....sutra/prekosutra... :wink:

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Thu Oct 19, 2017 7:34 pm
by EsoX
Ultralight derbi: Varalica vs Strimer

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Fri Oct 20, 2017 7:32 am
by Milance
I? Kakav je rezultat?

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Fri Oct 20, 2017 9:31 am
by EsoX
Rezultati su kao na kosarkaskoj utakmici :)

Obe tehnike podjednako lovne.. filing slican.. na 0.5-6g varalicarac udarac je mnogo lepsi... ali posle kacenja ipak je malo lepsi osecaj na 2wt mahac.

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Fri Oct 20, 2017 11:25 am
by radezamora
ne uhvatih odavno ovu ribu pa eto juce u nekim barama, nekoliko manjih komada jedan za drugim, pravo uzivanje na 12-ici, ove velike mogu samo da sanjam, blago vama.

Re: Musicarenje Bandara

Posted: Sat Oct 19, 2019 6:34 pm
by radezamora
пре неки дан неколико гргеча на морави , занимљиво али на полицелонског свица,
(јуче слабо а данас сигурно преко десет кила кленова, један 48 цм, други 43цм итд , тамна полицелонска буба по малом ветрићу)