Pocetnik u musicarenju al nisam u ribolovu,naime,ribolovac sam otkad znam za sebe a od 10g najvise vremena sam posvetio pecanju skobalja,jel,odrastao sam na Ribnici(reka koja protice kroz Mionicu) u kojoj je do pre 5-6g bilo stvarno dosta te ribe...divno je bilo gledati ta jata,a smatram da skobalja nemoze pecati svako...bar ne najvece iz jata! ja sam bio al stvarno dobar,a tek sam shvatio koliko sam dobar kad sa tim znanjem jednom odoh na drinu...ha ha kad se setim..15 ribolovaca zagazili do pola drine a ja sa obale ispod svih na prelazu..qq meni...14komada u cuvarci..mislim da je to do tada bio moj najlepsi dan u zivotu..bolje nego kad sam dobio motor "automatik"

Mislim da sam prvi u Mionici poceo pecati skobalja na travu,al,bilo je trenutaka kada nista nije hteo jesti...to mi je bilo naj privlacnije...kako da budem jedini koji ce na viru nesto upecati...sta ces,klinac..e onda dodje do istrazivanja i otkrijem 2 itekako lovna insekta,znaci sa krilima...ljudi uzimao je kao bilo koja druga grabljivica...znaci zviz po stapu i to u plicaku na najvecem suncu i u dubini!
kako sam se navukao na musicarenje tako sam i na vezivanje...vec pravim za nedelju(pokusavam al mi slabo ide) imitaciju na koju islim da ce raditi,jel rece mi sale danas da ce drina biti pomucena i velika..al tada skobaljeros uzima,pa da mi nepropadne dan!
e sad ono naj bitnije...prvi insektic,po meni losiji od ova 2 je mali skakavac...(neznam te nazive i vrste al cu pronaci) koji nije duzi od 6-7mm i ima telo crvekansto sa tamnim prugicama i ima mala krilca....inace skakavac ko skakavac...pa ako nekog interesuje i bude na drini eto cim se moze zanimati...skobalj je itekako borbena riba
mozda bi i bilo dobro samo napraviti imitaciju trave mada to vec postoji i nekad je lovnija od prirodne..mislim da je boja presudna..oce nekad braonkastu!
ako neko nesto jos zna drago mi bi bilo da podeli samnom!
poz svima