Moj najvredniji Step by step (Od Djurdjevdana do Bozica)

Opšte teme o mušičarenju
User avatar
Boban
Moderator
Posts: 1411
Joined: Sat Oct 27, 2007 4:17 pm
Location: Vienna

Moj najvredniji Step by step (Od Djurdjevdana do Bozica)

Postby Boban » Sat Apr 06, 2013 11:13 pm

Ja sam vec negde davno napisao da je musicarenje vrlo kompleksna stvar i da se sastoji iz vise elemenata koji su podjednako vazni da bi se za nekog reklo da je musicar u pravom smislu.
Naravno da je vazno znati uloviti ribu na musicu, napraviti tu istu musicu, znati zabaciti musicarski kanap, odabrati mesto, vreme ili odabrati pravu mustru u datom trenutku. Vrlo vazni elementi i mnogo bitno znanje steceno vrednim ucenjem, izostrenim zapazenjem, iskustvom stecenim u praksi! Tacno je da su ovo stvari koje su bitne ali nije to sve i trebalo bi dodati jos po nesto?
Fer play, na primer konkretno u odnosu na ribu ili na kolege musicare! Spremnost iskusnog musicara da svoje znanje i iskustvo podeli sa drugima, posebno sa pocetnicina ili potencijalnim pocetnicima!
A ima nas raznih! Cini mi se mnogo vise onih koji ljubomorno cuvaju mesta na kojima love, nacin na koji love, taktiku, musice, materijale za izradu istih, pa cak ne zele da pokazu ni osnovne pocetnicke korake u zabacivanju kanapa, odabiru pribora. Pricaju se teorije i bajke o kompleksnosti musicarenja koje zahteva profesionalnu obuku nudeci automatski svoje usluge naravno uz debele nadoknade!
Mnogo sam razmisljao da li bilo sta da prokomentarisem ili napisem na ovu temu i praksu koja uzima sve vise maha, ovde vec odavno a u zadnje vreme i na nasim prostorima, tako drasticno da jednostavno nisam mogao da odolim a da nesto ne napisem na ovu temu!


Kakva su vasa iskustva i vasih prijatelja sa vasih podrucja, voda, revira, udruzenja? Da li oni malo iskusniji rado pokazuju sta znaju ili se to ipak ljubomorno cuva samo za sebe?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “O mušičarenju”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests