Tenkara
Re: Tenkara
Vidi ga ovaj tenkarista sta cini

"A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.
Ninja!
Sto mu dobar stap!

Sto mu dobar stap!
simpson H wrote:Vidi ga ovaj tenkarista sta cini![]()
u jeb.. ti s.nc. kad se sad nisam slogiro!
pa sta je ovo...ovo nije tankaKara,ovo je nesto mnogo deblje,da nije tankakara wt 38 !?

Ha ha , koji ste vi mangupi .
Miki, realno gledano... Verovatno i drugi ribolovci imaju slicno misljenje kao pojedini ovde ali nece iz postovanja prema tebi da ga javo iznesu...
Pecanje sa tenkarim na distancama 10+ m je nerazumljivo iz mnogo razloga...
Glavni razlog je taj jer ribu kad zakacis moras da spustis stap i rukama da je privuces do sebe, cemu to?
Mogu da razumem da neko peca tenkarom na potocima gde je dovoljna duzina sistema identicna duzini stapa, samo u tim situacijama je razumljivo pecanje tenkarom ovako mi dodje kao nepotrebno mucenje...
Pecanje sa tenkarim na distancama 10+ m je nerazumljivo iz mnogo razloga...
Glavni razlog je taj jer ribu kad zakacis moras da spustis stap i rukama da je privuces do sebe, cemu to?
Mogu da razumem da neko peca tenkarom na potocima gde je dovoljna duzina sistema identicna duzini stapa, samo u tim situacijama je razumljivo pecanje tenkarom ovako mi dodje kao nepotrebno mucenje...
Ne mora, možeš jednostavno da je preko glave izbaciš u granje iza sebe pod uvjetom da tipet izdrži 
Miki zna šta radi i šta može da radi sa tenkarom ne brini...

Miki zna šta radi i šta može da radi sa tenkarom ne brini...
Milane, slazem se sa tobom. Nema potrebe za dugim sistemima na malim potocima i planinskim rijekama. I ja sam juce prilagodio sisteme duzini stapa, i isprobao. To je prava stvar, i zbog kontre i svega ostalog...
Silvio, pozdrav druze i hvala na ucescu u temi...
Silvio, pozdrav druze i hvala na ucescu u temi...
Ne vidim cemu tolika frka oko Tenakare, po meni je to vise musicarenje nego cesko m. Takodje mislim da nije nikakav korak nazad vec pojednostavljena varijanta za odredjene situacije, plus malo tradicije!
Jel pecanje na bambus i glas stapove korak nazad ili malo retro smeka u musicarenju!?
Jel pecanje na bambus i glas stapove korak nazad ili malo retro smeka u musicarenju!?
"Srbija je keva! Cuvaj kevu da ti duze traje!"
ekoljuba wrote:Ne vidim cemu tolika frka oko Tenakare, po meni je to vise musicarenje nego cesko m. Takodje mislim da nije nikakav korak nazad vec pojednostavljena varijanta za odredjene situacije, plus malo tradicije!
Slazem se sa tobom, Ljubo! Ali mi samo nije jasno kako je lakse mahati, na malim obraslim rekama, stapom od 3.6m nego stapom od 7-8 stopa?
Pazi nisam pecao tako pa da znam ali predpostavljam da je drugaciji pristup pa nema toliko mahanja kao sa klasicnim priborom pa ni smetnje sa duzim stapom. Moze neko od tenakarista da objasni.
"Srbija je keva! Cuvaj kevu da ti duze traje!"
ekoljuba wrote: pa nema toliko mahanja kao sa klasicnim priborom
Nema ni sa klasicnim priborom mahanja na 1-2 duzine stapa...
"A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.
ekoljuba wrote:Pazi nisam pecao tako pa da znam ali predpostavljam da je drugaciji pristup pa nema toliko mahanja kao sa klasicnim priborom pa ni smetnje sa duzim stapom. Moze neko od tenakarista da objasni.
Zamisli stap od 3.6m, pa loop, pa granje. Nema ni veze ???
- ramplinstinski
- fly fisherman
Vidim da ovih stapova ima u ponudi u Srbiji, jel se to malo zahuktava Tenkara fishing kod nas ili ...?
No Fear No Mercy...Helios, Abel & Me