Zbog cega su strimeri toliko zapostavljeni????

Totalno mušičarenje
User avatar
EsoX
Carp Ninja!
Posts: 3280
Joined: Thu Apr 26, 2007 1:02 am
Location: ...u mulju do kolena!
Contact:

Zbog cega su strimeri toliko zapostavljeni????

Postby EsoX » Wed Jun 20, 2007 3:00 am

Cini mi se da je kod nas lov strimera izgleda najvise zapostavljen u odnosu na ribolov suvom musicom i nimfarenje. Eventualno tu i tamo prodje po koji wooly bugger i to je uglavnom sve.... Dali sam ja stekao pogresan utisak ili moza stvarno tu ima neceg??? Voleo bih da saznam zasto se retko koriste, da li je to neefikasnost, nepoverenje u strimere, dali su nase ribe male pa su im strimeri previse krupan zalogaj... ili nesto sasvim trece, cetvrto?? Ako gresim voleo bi da me razuverite lepim fotkama... :)
"Pike looks like, acts like, and is a top-level predator. Just as you are. Flyfishing for pike is a contest between equals." Barry Reynolds

User avatar
oldsurehand
Forum administrator
Posts: 1745
Joined: Fri Apr 27, 2007 6:46 pm
Contact:

Postby oldsurehand » Sun Jun 24, 2007 5:09 am

dali su nase ribe male pa su im strimeri previse krupan zalogaj... ili nesto sasvim trece, cetvrto??


U razgovoru sa nasim musicarima cesto cujem ovo kao opravdanje... Medjutim, mali strimer, na kvalitetnoj udici vel. 8-12 izdrzace jaku ribu i bice privlacan pastrmkama svih velicina. Boje: crna, braon, bela, ili imitativne kombinacije tipa mali pijor, pes, mala pastrmka, pa ko voli nek izvoli. Jos jedan razlog sto nisu popularni je to sto neke musicare podsecaju na varalicarenje-bar je takav neki moj utisak... :)

User avatar
EsoX
Carp Ninja!
Posts: 3280
Joined: Thu Apr 26, 2007 1:02 am
Location: ...u mulju do kolena!
Contact:

Postby EsoX » Sun Jul 01, 2007 3:31 am

Vladane hvala na odgovoru, interesantno mi je da sam odgovor dobio samo od tebe, a svi ostali domaci musicari kojima je pitanje i bilo upuceno cute, niko ni reci...
"Pike looks like, acts like, and is a top-level predator. Just as you are. Flyfishing for pike is a contest between equals." Barry Reynolds

User avatar
banefly
instructor
Posts: 636
Joined: Thu Apr 26, 2007 10:47 am
Location: BGD

Postby banefly » Sun Jul 01, 2007 10:29 am

Ajde da i ja kazem neku rec o strimerima iako se time stvarno ne bavim. Čak sam i desetak strimera koje sam imao (i lovio na njih) poklonio jer na terenima gde lovim za tim zaista nema potrebe. Mije je glediste da musicarenje strimerima, bar sto se salmonida (citaj pastrmke) tiče nije zanimljivo jer jednostavno nema sta da se lovi na strimera. Velicina riba nije prikladna da se lovi strimerom odn. ima je tako malo da se "ne isplati" kad se vrlo lepo lovi na suve i nimfe (tamo gde ima sta da se lovi). Koliko sam ja primetio, strimerom love samo momci koji ciljno zele da ulove neku zaista krupnu ribu čije mesto u reci znaju, zatim kad velike vode ne dozvoljavaju lov ostalim muvama i, na kraju, oni koji po svaku cenu zele da ulove ribu a o njima nemam bas najlepse misljenje.
ZAmislite kako bi bilo lepo kad bi recimo na Drini bilo mnogo mladice i krupne pastrmke. Kako bi to lep ciljni lov strimerima mogao da bude! Ovako kako je sada, treba da mases "tri godine dana" da bi nesto eventualno zakacio a to i nije bas privlacna aktivnost.
Sto se stuje tice, retki osvedoceni i potvrdjeni "strimerasi" mogu da uzivaju neometani od "konkurencije" u onome sto preostane posle najezde ostalih nemusicara. To i nije tako lose, zar ne?

User avatar
Šone
fly fisherman
Posts: 123
Joined: Sat Jun 20, 2009 1:24 pm

Re: Zbog cega su strimeri toliko zapostavljeni????

Postby Šone » Sun Oct 18, 2009 7:48 pm

nemam pojma ,ja volim da peckam na strimere i najkrupnije pastrmke sam imao baš na strimer ,što se tiče bucova tu urnišem varaličare kad god stignem i to baš sa strimerom...

User avatar
sale
master of fly fishing
Posts: 2069
Joined: Mon Apr 30, 2007 8:39 pm
Location: Cacak
Contact:

Re:

Postby sale » Sun Oct 18, 2009 9:45 pm

banefly wrote:ZAmislite kako bi bilo lepo kad bi recimo na Drini bilo mnogo mladice i krupne pastrmke. Kako bi to lep ciljni lov strimerima mogao da bude! Ovako kako je sada, treba da mases "tri godine dana" da bi nesto eventualno zakacio a to i nije bas privlacna aktivnost.

Ja sam ove godine imao 4 izlaska na strimer na Drini i 3 ulovljene pastrmke ,nije los skor za "praznu"reku
sale-eurofish

ivica
fly fisherman
Posts: 64
Joined: Mon Sep 03, 2007 11:05 pm
Location: VARAZDIN
Contact:

Re: Zbog cega su strimeri toliko zapostavljeni????

Postby ivica » Sun Oct 18, 2009 10:08 pm

Kod mene je obrnut slucaj :wink: Vise od 80% ribolova mi se odnosi na strimere.Sto se tice salomonida,(kal.i pot.pastrva)tu osim nimfa nemam gotovo nikakvih iskustava.

leDukri
fly fisherman
Posts: 79
Joined: Mon Jun 29, 2009 5:04 pm

Re: Zbog cega su strimeri toliko zapostavljeni????

Postby leDukri » Sun Oct 18, 2009 10:22 pm

Ja sam od ove godine poceo malo intenzivnije da kristim strimere za druge vrste riba osim za stuku. Najvise sam jurio bucova, Zvezdan i Shone su me podstakli. Ali dobijao sam i pastrmke, klenove. doduse, volim da jurim bucova suvom, to mu dodje kao slag na tortu. Najvise mi se svidjaju mali pastrmski strimeri, na udicama od 8 do 12. Na jednog takvog sam cak dobio bucova od 1,5 kg.
KLENDZIJA


Return to “Ribolov”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests