Tehnike Nimfarenja

Totalno mušičarenje
User avatar
DonCarleone
instructor
Posts: 591
Joined: Thu Oct 18, 2007 7:42 pm
Location: Svajcarska

Tehnike Nimfarenja

Postby DonCarleone » Wed Aug 06, 2008 1:59 pm

Pokusao sam u Topic-u cisto nimfarenje da postavim ovo pitanje ali seniko nije odazvao. Zasto??????Nije bitno........

Meni su poznate tri tehnike, o strucnim nazivima necu jer ih neznam probacu opisati nasim jezikom.

Mrtvo vodjenje

To je prvi metod koji se pojavio i pronasao ga je............slucajno, dok je pecao i njegove potopljenje muve su pastrmke pre uzimale nego dok su plivali po povrsini. Iako nije do kraja usavrsio tehnike, vec je ostao u vodenom filmo, sve se svodilo na zabaci i cekaj. Zabacivanje se izvodilo uzvodno. Daljim eksperimentisanjem doslo se do novi otkrica te je krenulo sa otezavanjem i vodjenjem na dnu nimfi.

Skok

Ovom tehnikom se imitira dizanje larvi pred rojenje i borba sa maticom, zabacivalo bi se uzvodno, a onda na odredjenom mestu gde ocekujemo ribu bi ili vrhom stapa, ili rukom povukli strunu i digli nimfu sa dana. Ovde se moze nastaviti vodjenje u i filmu ako distanca nije predugacka, pa istu provuci malko kroz film , konstanto oslobadjajuci strunu, do zeljenje daljine.

hop-cup

Predsavlja vodjenje nimfe na samom dnu, sa kamena na kamen, imitirajuci kretanje vodenog moljca ili kamenjarke, uglavnom polako se povlaci struna da se nimfa ne bi odlepila od dna ili, kratkoo cimnuti strunu da se imitira mrtva ili nimfa koju je struja ponela.

Dans postoji jos nekoliko tehnika vodjenja raznih plivajucih nimfi, okje se uglavnom svode na popreke i ukoso prema nizvodno zabacaje.
Ono sto cini nimfarenje tezim od lova suvom jeste da treba pogoditi koje se larve dizu u koje doba dana, i tok dok jos nema veliki povrsinskih aktivnosti (rojenja).

User avatar
EsoX
Carp Ninja!
Posts: 3280
Joined: Thu Apr 26, 2007 1:02 am
Location: ...u mulju do kolena!
Contact:

Re: Tehnike Nimfarenja

Postby EsoX » Wed Aug 06, 2008 2:31 pm

Evo ovde mozes naci nesto vise o lovu nimfom:

http://www.musicarenje.com/index.php?op ... &Itemid=32
"Pike looks like, acts like, and is a top-level predator. Just as you are. Flyfishing for pike is a contest between equals." Barry Reynolds


Return to “Ribolov”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests