Page 1 of 2

Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 11:30 am
by simpson H
Kod mog dobavljaca pojavile se sve popularnije takmicarske udice Hayabusa, rec je o 3 modela pa jedva cekam da ih probam.

Jig

Image

Czech Nymph

Image

Grab Gape

Image

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 12:55 pm
by ogi
Hoćel li se ove udice naći u prodaju?
Koja im je cena?

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 1:35 pm
by simpson H
Skupe su, rame uz rame sa najbojima a pakovanja su 50kom. Sada drugi modeli kostaju 850din ovaj ce biti iste cene. Uzecu nesto malo za sebe i drugare obzirom da se kod nas u najvecem procentu trose jeftine udice.

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 4:38 pm
by sale
simpson H wrote:Skupe su, rame uz rame sa najbojima

Hayabusa to i jeste , samo ta koju ti uzimas a ne ova koja se ovde kupuje za 120 dinara 10 kom

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 5:32 pm
by simpson H
Ma Sale znam za te fusheve kod nas odavno. Kad sam tek poceo da vezujem kupio ih kao povoljno a ono udice kolac cist. Sto kaze Cane "dupli kardan" :)

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 7:27 pm
by Boban
Sto kaze Cane "dupli kardan" :)

Prijatelji udica je vrlo vazan faktor u musicarenju, odnosno pravljenju musica! U prvom redu kvalitet materijala, zavrsna obrada, gap, oblik, po nekada cak i boja moze imati presudnu vaznost.
I pored mog velikog i sveobuhvatnog razumevanja celokupne situacije kod nas i mogucnosti ( citaj ne mogucnosti) kupovanja i niskoj kupovnoj moci ja ne mogu da shvatim
da neko kupi jedno pakovanje udica od 10 komada i jos gleda da to bude sto je moguce jeftinije i zanemarujuci apsolutno sve izuzv cene! j**o musicarenje ako moram da kupujem deset udica i to sto jeftinijih.
To su inprovizacije koje uglavnom dovode do brzog razocarenja! A licno da sam prodavac kod mene nebi bilo moguce kupiti manje pakovanje od 50 komada. Pa jel se bavimo musicarenjem ili mislimo da se bavimo, jel pravimo musice ili samo perimo djubre od udica i mudrujemo kako nam proizvodjaci opreme otimaju pare na razne marketinske fore. E pa nije tako prijatelji ne moze da se kupi deset kvalitetnih i pouzdanih udica za 120 dinara! To je prevara a ne Tmc, Hayabusa i da ne nabrajam mnoge druge!

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 8:13 pm
by sumadinac
Ja bih rekao da su te udice precenjne 120din, jer za te pare mogu se kupiti savim solidne udice, to mu dodje oko 2.5e za 25kom.

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 8:16 pm
by simpson H
Bobane ja se potpuno slazem, ucesce udice u ukupnom fly fishingu je zanemarljivo i nikad na tome necu stedeti. Ali ovde kod nas su svi komercijalni vezaci :mrgreen: pa stancuju desetine hiljada musica. Ako tako racunas onda skupa udica "vuce" mnogo para. Ne vredi to ti je mentalitet i uvek ce se ovde prodavati 10x vise orlova nego kvalitetnih i skupih udica.

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 8:19 pm
by simpson H
sumadinac wrote:Ja bih rekao da su te udice precenjne 120din, jer za te pare mogu se kupiti savim solidne udice, to mu dodje oko 2.5e za 25kom.


Sumi i sa tobom se slazem, ali ne kupujem ni sasvim solidan stap ni sasvim solidan cekrk ni sasvim solidnu strunu pa sto bih i udicu? Znaci svako sebi odredjuje koliko ce da se isprsi. Meni je 50x veci trosak odlazak na pecanje nego sto cu da potrosim 5 Varivas S2000 udica na tom pecanju, pa cu i dalje da ih kupujem po ceni od 5 funti za 30kom.

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 8:44 pm
by ogi
Bre meni te Hayabuse krasno služe.
Nijedna nije pukla na ribi.
5 godina vežem muve na njima, pretežno na 751.

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 8:47 pm
by simpson H
Ogi i ekser da si savio sluzio ne bi pukao na ribi sigurno.

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 9:24 pm
by Boban
simpson H wrote:Bobane ja se potpuno slazem, ucesce udice u ukupnom fly fishingu je zanemarljivo i nikad na tome necu stedeti. Ali ovde kod nas su svi komercijalni vezaci :mrgreen: pa stancuju desetine hiljada musica. Ako tako racunas onda skupa udica "vuce" mnogo para. Ne vredi to ti je mentalitet i uvek ce se ovde prodavati 10x vise orlova nego kvalitetnih i skupih udica.


Bojane znam da je tako, na zalost! Zbog takvih sto stancuju hiljade musica na djubretu od udica i najobicnijim drekom od matrijala, sam i poceo da vezujem sam sebi to sto mi treba i kako meni odgovara. Danas sam presrecan zbog toga!

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Wed Feb 13, 2013 10:29 pm
by sumadinac
Bobane 100% si u pravu, Austrija i Nemacka su preplavljene Kenijskim, Kineskim, Singapurskim krs muvama na krs udicama.

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Thu Feb 14, 2013 7:46 am
by simpson H
Sumi, pa niko ne kaze da ih nema ni u Nemackoj ni u Aistriji ni u Americi ili Azarbejdzanu...

Re: Hayabusa by Fulling Mill

Posted: Thu Feb 14, 2013 8:55 am
by sumadinac
Koliko znam Boban zivi u Austriji, zato sam povezao ove dve zemlje jer dobro znam sta prodaju i koji kvalitet. Znam mnogo ljudi koji se zale na kvalietet udica, materijala i vezivanja.