Allen udice

Udice, materijali, stege, alati, konci,...
User avatar
oldsurehand
Forum administrator
Posts: 1791
Joined: Fri Apr 27, 2007 6:46 pm
Contact:

Allen udice

Postby oldsurehand » Sat Feb 09, 2013 8:33 pm

Stigla su mi dva pakovanja Allen udica SW001 u vel. 2/0 i 3/0. Po obliku su identicne seriji Tiemco 800S koja se odavno ne proizvodi u vecim brojevima. Fantasticne jake i ostre "stainless" udice za velike strimere!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"You do not ask a tame seagull why it needs to disappear from time to time toward the open sea. It goes, that's all." B. Moitessier

User avatar
flydoc
Zlo sa Vlasini
Posts: 6417
Joined: Thu Apr 26, 2007 12:20 am
Contact:

Re: Allen udice

Postby flydoc » Sun Feb 10, 2013 12:12 am

oldsurehand wrote:Po obliku su identicne seriji Tiemco 800S koja se odavno ne proizvodi u vecim brojevima.


Bas mi ovo zapalo za oko jer su to perfektni modeli kao i 811s.. a od partridge sea prince. Ove sto si predstavio isto deluju odlicno, oblik je pravi.
Image ImageImage

User avatar
oldsurehand
Forum administrator
Posts: 1791
Joined: Fri Apr 27, 2007 6:46 pm
Contact:

Re: Allen udice

Postby oldsurehand » Sun Feb 10, 2013 11:04 pm

Dosta Partridge i Mustad modela se danas proizvodi pod istim krovom. Nisam siguran u kojoj azijskoj zemlji se rade Allen udice. Iako sam godinama koristio Mustad Signature modele, Allen udice bih stavio za stepen iznad njih...bazirano na ostrini i kontroli kvaliteta.

Dok se Tiemco 800S izradjivao u velicinama 1/0, 2/0, 3/0, te udice su imale problema sa celikom i bile su krte. Iako su u to vreme bile sami vrh (krajem 1990ih), gubio sam ribe zbog lomljenja istih. Tiemco je to kasnije sredio, ali takodje poceo da ih proizvodi samo u velicinama od 2 nanize. U svakom slucaju, Allen mora da se isproba, ali deluje kao odlicna alternativa za one koje vole danas vec klasican oblik Tiemco 800S serije.
"You do not ask a tame seagull why it needs to disappear from time to time toward the open sea. It goes, that's all." B. Moitessier

radodeyan
fly fisherman
Posts: 77
Joined: Wed May 09, 2007 9:13 pm
Location: Moskva(trenutno)

Re: Allen udice

Postby radodeyan » Mon Feb 11, 2013 7:00 am

Ja sam imao zanimljivo iskustvo sa njima. Allen je poceo da se reklamira jos pre dve godine, na nekom forumu . Ne secam se, da li je bio hatch ili fly tying.Tada su imali zanimljivu akciju. Davali su besplatne kutije za musice, ko kupi njihove udice. Davno je bilo, pa ne mogu da se setim za koliko je udica bila besplatna kutija, ali znam da je trebalo da dobijem dve. Takodje se secam, da su udice bile dosta jeftinije od Tiemco, postarina je bila besplatna, bespatne kutije. I tada je delovalo utopisticki. Uglavnom,kada su stigle udice, kolicina je bila oko 2/3 onoga sto sam narucio. Allen je imao i live chat. Licno on je odgovarao. Poceo je da vrda , kako nema svih udica na lageru , kako je to medjunarodna posiljka itd.Epilog je sledeci.Poslao mi je ostatak udica, a kutije je "pojeo mrak".
Inace, udice su iste kao Tiemco, samo su napravljene od deblje zice. Nazalost, jos uvek ih nisam probao. Iznerviralo me je sve ovo, pa sam ih negde spakovao. Ako me ne mrzi, slikacu Tiemco i Allen da bi ste mogli uporediti.


Return to “Materijali i alati”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests