Page 1 of 1

Circle hooks

Posted: Fri Oct 19, 2012 4:35 pm
by EsoX
Moram priznati da sam na nasem forumu video svega par strimera vezanih na circle udicama, koristi li ih ko uopste?

Re: Circle hooks

Posted: Fri Oct 19, 2012 6:40 pm
by Milance
Ja kupio celu seriju po veličinama da navežem neke intrudere i tako stoje već godinu dana :(

Re: Circle hooks

Posted: Fri Oct 19, 2012 8:59 pm
by EsoX
Meni se sama ideja u velikoj meri svidja udica koja ce zavrsiti u uglu usta a ne negde duboko u zdrelu ribe ili medju skrgama.. Ja sam relativno davno experimetnisao sa circle udicama ali tada su se kod nas mogle naci samo circle udice kratkog vrata poput Owner Mutu udica. Nedavno naleteh i na ove mustadove sa 1 x long vratom.. koje mi se cine mnogo zgodnije.

Re: Circle hooks

Posted: Sat Oct 20, 2012 12:02 am
by oldsurehand
Ove Mustad udice sa Danetove slike su mi se dobro pokazale. Moje misljenje je da circle udice dobro funkcionisu kod nekih riba, a ne tako dobro kod drugih. Ribe koje usisavaju plen nisu dobri kandidati za ove udice. Tu racunam strajpere i sa njima sam imao dosta promasaja circle udicama, ali doduse i neka dobra kacenja sa ovim Mustad modelima sa slike. Za predatorne ribe koje napadaju tako sto nalecu na plen brzim ugrizima (na moru recimo tune, zubatice i sl. pucinske ribe), circle udice bolje obavljaju posao, jer se lakse usidre u cosku usta...sve se tu odigra tako brzo da se udica prakticno sama ubode ukoliko ribolovac drzi strunu zategnutom.

Udice koje imaju beak point (Gamakatsu Octopus/Trey Combs, Tiemco SP 600), znaci ne bas circle... one su odlicne za istu namenu... za plavu ribu (na Jadranu: zubatica, luc, palamida, tuna, trupac)! Za pecanje riba koje usisavaju plen ni one nisu najbolji izbor za moj ukus, ali funkcionisu bolje od circle udica.