Page 1 of 2

Magic dubbing

Posted: Wed Jul 15, 2009 9:31 pm
by Boban
Magic dubbing

Mixovanje vise razlicitih dabbinga je odavno poznato u svetu fly tyinga a sve je vise mesavina prirodnih vrsta i vestackih fasera koje su se u praksi pokazale stvarno dobro.
Jedna od takvih je i Magic dubbing. U razgovoru sa E. Loidlom koji je osmislio ovu mesavinu saznao sam da mix sadrzi deset razlicitih vrsta materijala, odnosno prirodnih i vestackih fasera. Slucajno ili namerno nije pomenuo sve ali izmedju ostalih mesavina sadrzi squarrel, Slf, opossum, Seehund dubbing, antron, blend dubbing i jos neke.
Ja ga koristim cesto, posebno za imitiranje thoraxa kod jednodnevki i caddisa i zadovoljan sam.

Sale, flydoc ima potrebu za ovim dubbingom za neke njegove magicne kreacije pa iskoristih priliku da nesto i napisem o ovoj interesantnoj dubbing mesavini. Inace proizvode je u svim bojama interesantnim i potrebnim za motanje musica.

Sale nadam se da ce boje odgovarati? :wink:

Re: Magic dubbing

Posted: Wed Jul 15, 2009 9:34 pm
by Boban
Neki to rade ovako…

Re: Magic dubbing

Posted: Thu Jul 16, 2009 1:53 am
by flydoc
Nisi zaboravio na mene i tu pricu sa tim dabingom :wink:
Istog sam misljenja za te mikseve, uradim po neki koji su mi se pokazali dobrim i uglavnom su to mesavine zeca, sparkle dabinga i jos po koje niti drugih sve u zavisnosti za sta mi treba. Veoma cesto, skoro 90%, ih koristim za torakse i zadovoljan sam. Probacu i ove koji jesu dobri nesumnjam u kvalitet Loidla i Reizingera(kako li se cita ovo hehe) jer su to ljudi sa puno iskustva i veoma su cenjeni. Ovo "Seehund dubbing" je valjda neki seal ili se varam?
Hvala Boby :wink:

Re: Magic dubbing

Posted: Thu Jul 16, 2009 7:22 am
by VladaBG
Koristim ovaj dabing i zaista je dobar,od njega uglavnom radim grudi na nimfama...

Re: Magic dubbing

Posted: Fri Jul 17, 2009 2:50 am
by flydoc
Ah... eno hidropsihe dabinga za grudi po brojem 5 :mrgreen: :wink:

Re: Magic dubbing

Posted: Tue Aug 11, 2009 3:35 am
by flydoc
Hvala Boby za ovaj dabing :wink: i jos kojesta ali to cemo u cetiri oka :mrgreen: :wink:
Za mene je ovo novina u moru dabinga koji postoje. Na prvu ruku odlican za grudi kako suvih tako i nimfi. Odmah sam ga probao i mogu reci da je stvarno fantastican za motanje. Namotah jednog sedzica po Loidl-u i jednu jednodnevku.

Re: Magic dubbing

Posted: Wed Aug 12, 2009 6:19 am
by flydoc
..

Re: Magic dubbing

Posted: Sun Dec 11, 2011 10:54 am
by flydoc
Bobane, ja sam opet odusevljen ovim dabingom :grin: , veoma koristan materijal za grudi! Medjutim, danas sam dobio od Loidla i True dubbing. Dabing je veoma ostar, zahteva malo vise paznje prilikom dabiranja, tela nisu tako glatka, i musice "naizgled" ne deluju uredne. Namotah Cdc delta wing sedge sa ovim materijalima i to na udici #12! Ja sam mislio da ce ovo potonuti kao kamen na prvi dodir sa vodom i brze bolje sam musicu bacio u casu :grin: Eno je jos uvek na povrsini unazad 6 sati! Oko tela i grudi su se napravili vazdusni mehurici koji pomazu da musica ostane na povrsini. Ovo je stvarno dobar sinteticki dabing za tela, pre svega za sedzeve.

CDC delta wing hydropsyche sedge

Re: Magic dubbing

Posted: Sun Dec 11, 2011 11:18 am
by flydoc
Evo prosusih je malo cisto da vidite "cupavu" musicu :grin:
Bas gledam i onu knjigu sto si mi poklonio, telo je isto tako razvaljeno (isti sedz)

Re: Magic dubbing

Posted: Sun Dec 11, 2011 11:21 am
by simpson H
Ovo stvarno nema smisla kakve musice vezujes. Jos uvek stoji ponuda da ti dam svoju stegu, sav alat i materijal a da me opskrbljujes musicama :grin:

Re: Magic dubbing

Posted: Sun Dec 11, 2011 11:40 am
by flydoc
Ma daj bre :grin: pogle kakva je cupava.

Re: Magic dubbing

Posted: Sun Dec 11, 2011 10:12 pm
by Boban
Magic dubbing je stvarno interesantan materijal i upotrebljiv. Za grudi plivajucih musica, posebno caddisa, za nimfe a ja sam ih koristio i za gammaruse. Zahvaljujuci mixovanom sastavu u kome ima vise vrsta dubbinga i reflektirajucih fasera tela nekako nabubre u vodi i svetlucaju a malo grublja struktura poboljsava vibracije i musice od ovog materijala su bas lovne.
Na zalost True dubbing nisam probao i prvom prilikom cu uzeti par kesica da ga probam! Verujem da je takodje dobar i kvalitetan sto potvrdjuje i ovo sto si ti probao i napisao. Ovaj dubbing se i preporucuje bas za caddise i dobro je sto deluju malo cupavo jer sedzeve cesto nazivaju- dlakave musice- zbog tela a posebno krila koja deluju dlakavo.
Loidl i Reisinger su iskusni musicari i vezaci musica i sigurno vode racuna o svemu kada na trziste izbacuju nesto novo od tih mixeva!
Ova tvoja Delta wing je potpuno identicna sa Loidlovom, neuredna i rascupana ali pliva kao mornar i lovi super!

Re: Magic dubbing

Posted: Mon Dec 12, 2011 10:21 am
by silvio
E čupave su te koje love :lol:

Re: Magic dubbing

Posted: Mon Dec 12, 2011 10:32 am
by simpson H
Analogno tome, one pedantne i glatke ne love?

Re: Magic dubbing

Posted: Mon Dec 12, 2011 11:47 am
by tommylee
Možda zvuči šašavo ali me interesuje da li na ovom blenderu je skinut nož ili je i dalje prisutan prilikom miksanja?